Lättkokt spetskål, stekt falukorv och sesamdressing

Lättkokt spetskål, stekt falukorv och sesamdressing

 

Nu var det korvdags igen, valde en närproducerad alspånsrökt falukorv med bra kötthalt.

Delade spetskålen i fyra klyftor och skar bort rotstocken. Sänkte ner kålen i kokande saltat vatten och tog sedan upp den med hålslev när den var färdig, dvs när den mjuknat lite men hade bra spänst kvar – med tuggmotstånd alltså!

Gjorde en dressing så här; rostade vita sesamfrön i torr panna. Blandade de rostade fröna med sesamolja, balsamvinäger, soja och vanlig söt senap. Tänkte så här, kål och en viss syra passar ju bra ihop, sedan senap och korven sitter ju som hand i handske.

Serverade den kokta spetskålen och stekta korven med sesamdressingen som på bilden, gott gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *