Fläskfärsbiffar med kapris och morotsrösti

Fläskfärsbiffar med kapris och morotsrösti

Förberedda redan igår kväll eftersom fläskfärsen hade bästföredatum igår. Gjorde färsbiffarna så här

Saltade färsen, ca ½ kg, någon halvtimma innan jag skulle börje med matlagningen. Blandade om lite och ställde åt sidan. Sedan tillsatte jag 1 ägg, svart- och vitpeppar från kvarn, lite ströbröd, någon dl mjölk, en msk vanlig senap och ett par msk kapris. Blandade om till slät och smidig smet. Gjorde portionsstora bollar som jag tryckte ut försiktigt på skärbrädan och lindade en baconskiva runt varje. Stekte sedan på medelvärme så biffarna fick färg på båda sidor. Lade sedan över i ugnsform och lät biffarna gå färdigt i 150 graders ugn. Under tiden gjorde jag en bottenredning i stekpannan (med det goda resterna från stekningen kvar) och spädde med vatten, lite fransk senap och ett par msk kapris och spadet från kaprisen. Smakade sedan av såsen och kompletterade med lite salt och peppar och en liten skvätt grädde.

Ikväll kokade jag några potatisar oc h ställde in varsin färsbiff med lite sås i ugnen för värmning. Rev sedan en stor morot, tänkte att vi skulle ha rårivna morötter som tillbehör. Men så fick jag en idé om att krydda morotsrivet, tillsätte ett litet ägg och sedan steka som rösti. Tänkte att sötman i moroten skulle kontrastera bra mot den lite salta kaprisen i såsen.

Serverade alltså färsbiffarna med såsen, kokt potatis och den knaperstekta morotsröstin och några små syrade rödlöksringar till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.