Kycklinglever när den är som bäst

Kycklinglever när den är som bäst

Jag har talat mig varm för kycklinglever tidigare och gör det nu igen. Du som rynkar på näsan åt lever måste testa kycklinglever och anrätta den då så här:

Börja med att skala ett par morötter och skär i tärningar (ca 2×2 cm) och koka i saltat vatten tills de mjuknat något. Ta bort från plattan och stoppa kokningen med att slå i en skvätt kallt vatten. Nu till levern, skär bort de lite hårda senorna som binder samman levrarna och skär i mindre bitar (ca 2×2 cm). Skölj med kallt vatten i durkslag och låt rinna av ordentligt. Skär under tiden 1 liten gul lök i bitar och bryn försiktigt i smörolja, tillsätt levern och låt steka försiktigt och rör runt så den blir stekt runtom. Krydda med svart- och vitpeppar från kvarn och salta. Strö över lite vetemjöl och rör om. Tillsätt kokvatten från morötterna och rör runt, sedan lite grädde och därefter smaka av med salt, peppar. ett par nypor torkad timjan och gärna en skvätt sherry eller portvin. För färgens skull kan du också tillsätta lite soja (sockerkulör). Låt det sedan småsjuda en stund medan du rör ner morotsbitarna.

Jag serverade den goda lever- och morotsragun med kokt potatis som jag slungat med lite rapsolja, flingsalt och gräslök samt en riktigt gammal hederlig saltgurka från Västeråsgurkan! Går också bra att servera ris eller pasta istället för potatis.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.