Panerad stekt fiskfilé med gräddkokt dillpotatis

Stekt panerad fiskfilé med gräddkokt dillpotatis

Återigen en djupdykning i frysen. Tog fram fiskfilé som jag faktiskt inte kom ihåg vad det var för sort. Kan ha varit kolja eller möjligen kummelfilé. Funkar med vilken vit fisk som helst.

Tinade portionsbitarna som var både skinn och benfria. Saltade lite på båda sidorna medan jag skalade och skar potatis i 1,5 – 2 cm bitar och lät koka upp i grädde, salt och vitpeppar från kvarn samt lite finskuren dill, också den från frysen. Lät potatisen sjuda under lock på svag värme tills den mjuknat. Smakade av med saften från ändbitarna av en citron.

Panerade fiskbitarna genom att först doppa dem i uppvispat ägg och därefter i ströbröd som jag saltat lätt. Stekte i smörolja på medelvärme, vände och lät gå färdigt på något reducerad värme så de inte blev brända.

Serverade de nystekta fiskfiléerna med den gräddkokta dillpotatisen, ett par citronbitar och lite ärtskott på toppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.