Wokade nudlar med scampi

wookpanna Wookade nudlar med scampi

Blev presentad idag med en wokpanna i gjutjärn från Ronneby Bruk. Tillverkad på ett nytt sätt som innebär att godset är tunnare och därmed blir pannan lättare än en vanlig gjutjärnspanna men samtidigt behåller den gjutjärnets goda egenskaper att leda värmen i hela pannan. Det var min son Jan, nästan lika mattokig som jag, som tyckte att pappa skulle ha en sån här panna!

Det är klart att jag ville testa pannan på momanget. Hade MSC märkta scampi i frysen som fick bli basen, sedan var det bara att rota fram det som fanns i kylen som i det här fallet var rödlök, vitlök och persiljerot.  Skar rödlöken i smala klyftor och ett par vitlöksklyftor i tunna skivor, skalade och skar persiljeroten i strimlor. Kokade äggnudlar 2 minuter i buljong och hällde sedan av och spolade hastigt i kallt vatten. Tog fram sesamolja ock Kikkoman soja. Klart för wok, hettade upp pannan ordentligt och hällde i en skvätt sesamolja, tillsatte löken, vitlöken och persiljeroten och wokade hastigt genom att hålla grönsakerna i rörelse i pannan med en stekspade. Tillsatte sedan nudlarna och räkorna och blandade om, tillsatte lite mera sesamolja och en skvätt soja, klart att servera.

Serverade woken rykande het med ett par tomatklyftor, lite extra bordssoja och sambal oelek för den som ville ha lite extra drag. Skulle också haft något grönt i woken, gröna bönor eller ärtor hade varit både gott och berikat rätten med färg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.