Min(i)-”Shepherds pie” som tapas

Tapas

Rester blir som nya om man stuvar om dem lite grann. Ikväll använde jag rester av gårdagens färsröra samt potatismoset från i förrgår. Kompletterade med skurna charkuterier, picklade grönsaker, ost och några små ugnsrostade brödskivor.

Smorde ett par ugnssäkra portionsformar och packade färsröra i botten (här går det fint att ta rester av köttfärssås också). Hällde på lite HP-sås och därefter toppade med potatismoset. Rev lite ost över och ställde i ugnen på 240-250 grader. Under tiden fixade jag det kalla munsbitarna av inlagd kronärtskocka, charkuterier i skivor, saltgurka, ost och picklade grönsaker. Skivade några brödskivor och lade på folie och därefter in i ugnen några minuter.

Serverade de små ”shepherds pie” på tallrik och sedan övriga tapas i sina skålar. Joo, det blev ett glas rött till!

 

 

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.